Inschrijving 8-tallen competitie open

Beste mensen,

Hierbij de link  naar het inschrijfformulier voor de SOS-competitie  2020-2021.

De gehouden peiling heeft uitgewezen, dat de meerderheid van de verenigingen er de voorkeur  aan geeft de opzet van de competitie nu niet te veranderen.  73 van de 105 verenigingen heeft het formulier van de peiling ingevuld. 58,7% stemde voor, 30,7% stemde voor de andere variant en 10,7% van de verenigingen had geen mening. Het aantal clubs dat zegt geen competitie te gaan spelen en/of geen zaal te hebben valt ook mee, en is daarom geen reden om vanuit dat oogpunt (reisafstanden) naar het (nood)scenario met 6-tallen te grijpen. Uit de peiling kwam ook naar voren, dat het aantal  deelnemende teams mogelijk met 25-40% zal afnemen. Dit zal consequenties hebben voor  de indeling. Het aantal teams per klasse zal hier en daar kleiner worden, of klassen worden bij elkaar gevoegd.

We zullen, net als  de KNSB, teams die een jaar willen overslaan het recht verlenen de huidige klasse te behouden bij inschrijving volgend seizoen. Ook zal de SOS-competitie het protocol hanteren  zoals die door de KNSB is opgesteld.   De KNSB  is op dit moment nog bezig met  corona-gerelateerde regelgeving met betrekking tot eisen van de zaal en spelers. In principe zullen we deze regelgeving ook gaan toepassen op de SOS-competitie. We houden u hiervan op de hoogte.
De uiterste inschrijftermijn van de SOS-competitie 8-tallen eindigt op 7 september. Graag zien wij uw inschrijfformulier vóór deze datum tegemoet. (Hoe eerder hoe beter!!!)
We hebben de  inschrijftermijn dus verlengd, dit om clubs die nu nog geen idee hebben wat extra ruimte te bieden. Hierdoor kunnen wij het definitieve speelschema mogelijk pas vlak voor het begin van de eerste ronde (die gespeeld wordt in week 41, 5 oktober, mogelijk zelfs week 40) publiceren.  Hou er dan ook vast rekening mee, dat een van uw teams mogelijk is ingedeeld in een uit- of thuiswedstrijd in deze week.

De hoofdklassen A, en eerste klasse A en B bestaan mogelijk uit 10 teams en spelen  dan 9 rondes. Omdat de eerste ronde van deze klassen al op 14 september start verzoeken wij deze teams in te schrijven vóór 15 augustus. Dit betreft de teams die vorig seizoen ook in deze klassen speelden. Het inschrijfformulier bevat ook een vraag over de voorlopige inschrijving van de 4-tallen competitie. Via een ander inschrijfformulier zal vervolgens de definitieve inschrijving vóór 30 september plaats moeten vinden. Hiervoor is dus iets meer tijd, de 4-tallen spelen hun eerste ronde pas in week 44.

Vriendelijke groet,
De competitieleiding.