Nieuwe conceptindeling, nu met 3e klasse.

Update 2 september: Wissel Apeldoorn 4 met Voorst 2 met beider instemming. Is laatste update, want schema speeldata is vrijwel af en volgt vannacht of morgen.

Update 1 september: Na laatste wijziging gisteravond laat, en een gesprek met Veenendaal vanmorgen over hun 1e team, leek het haalbaar de tweede klasse met vijf groepen weer te restaureren zodat daar weer enige groepen van 10 ipv 8 in zitten. Dus OZU-3, Lekstroom-2 en De Rode Loper 3 weer terug naar 3e klasse. Versie 8 van concept 2, zie onder.

Update 31 augustus: Nog het nodige gewijzigd in onderstaande PDF. Terugtrekking MSV-1, Almen, Doetinchem-2 en UVS-4. Zeist uit HK. Enkele teams omlaag uit 1e naar 2e klasse vanwege te weinig spelers. Herschikking tweede klasse met extra groep. Enkele teams uit 3e klasse naar 2e op verzoek of noodgedwongen om groepen consistent te krijgen.

Op de eerste concept indeling kwamen flink wat reacties van clubs die het betreurden dat de derde klasse verdwenen was en/of grote moeite hadden met de vele ‘ongevraagde’ promoties. Zeker wannneer dat betekende dat men een 8-tal moest opstellen in plaats van het verwachte 6-tal. Diverse clubs misten daarvoor eenvoudig de spelers.

We hebben derhalve een alternatief gemaakt. Alle reacties en bezwaren geven draagvlak voor het loslaten van het door het reglement gesuggereerde uitgangspunt om van bovenaf af te vullen in groepen van 10 met een klasseverdeling 3-6-6-X. Het bijgevoegde alternatief heeft nu 3-5-5-5, waabij we binnen de klasseniveaus de groepsgrootte wel gelijk hebben proberen te houden. Zo is de hoofdklasse nu 3×9. Toch moeten we in de 1e t/m de 3e klasse in groepsgrootte variĆ«ren, dat kan niet anders om de afstanden behapbaar te houden. Dat is mede de consequentie van het behouden van de derde klasse. Het te maken promotie/degradatie reglement zal streven naar meer uniformering in het volgende seizoen.

Reacties inzake hele grote knelpunten gaarne zo spoedig mogelijk. We willen voor 1 september de definitieve indeling publiceren inclusief het speelschema en dus de speeldata. Merk dus op dat dit concept nog niets zegt over paringsnummers en wie wanneer tegen wie uit of thuis speelt.

Zie hier het
Concept-SOS-2021-2021-met3eKlasse-v8b