Ratingverwerking

Vorig jaar, toen er nog weinig geschaakt werd, is de KNSB overgegaan op het maandelijks verwerken van resultaten voor de KNSB rating. Voorheen ging dat per kwartaal en werden de resultaten van dat kwartaal in de eerste maand van het volgende kwartaal aangeleverd. Dat resulteerde in ratinglijsten per 1 februari, 1 mei, 1 augustus en 1 november.

De maandelijkse verwerking is aan de kant van de KNSB geautomatiseerd, waardoor de aanlevering zelfs enkele dagen vooraf kan worden gedaan om op de 1e van de volgende maand verwerkt te zijn.

Nu na het loslaten van de coronabeperkingen het schaken weer losbarst, zijn er in de SOS competitie erg veel wedstrijden die een nieuwe datum krijgen en worden ingehaald. Het maken van een foutloze ratingrapportage is momenteel een lastige klus. Alle rondes lopen door elkaar, sommige wedstrijden worden ingehaald zonder een nieuwe datum door te geven, een foutje is zo gemaakt.

Dit seizoen houden we daarom nog even de maand speling aan. De ratingresultaten van februari zijn reeds doorgegeven voor verwerking in de ratinglijst van 1 april. Volgend seizoen kan het wellicht sneller.